0 produktovVymazať porovnanie
Menu
Späť na blog

Z neservisovanej klímy behá mráz po chrbte

30.09.2021

 

 

Z neservisovanej klímy behá mráz po chrbte

Počas tropických letných horúčav bola osviežujúca klimatizácia pre mnohých vykúpením, ale, ako všetci vieme, o dobré veci sa treba starať. Neudržiavaná klimatizácia bez pravidelného servisu, kontroly a čistenia predstavuje problém. Prečo?

 

 

Zanedbaná údržba klimatizácie väčšinou vedie k zaneseniu vnútorných filtrov. Tým vašej klimatizačnej jednotke naraz klesajú účinnosť a životnosť a zároveň rastie váš účet za energie. Pravidelný, kvalitný a odborný servis klimatizácie, ktorého súčasťou je aj čistenie klimatizácie vám zaručí sľúbený výkon klimatizácie, nízke prevádzkové náklady. Servis klimatizácie zároveň znižuje riziko neočakávaných technických problémov.

 

Ako často by ste mali servisovať klimatizáciu?

Vašu klimatizáciu odporúčame servisovať aspoň raz ročne, ideálny čas je pred letnou sezónou (marec-apríl).. Ak klimatizáciu používate aj ako zdroj tepla, pretože klimatizáciami sa dá aj vykurovať, vhodné je klimatizáciu dať skontrolovať po letnej sezóne.

Pravidelný servis a čistenie klimatizácie v tomto období odporúčame spojiť aj s výmenou filtrov – vybrané filtre, ako napr. antibakteriálny alebo fotokatalitický je potrebné v predpísaných intervaloch vymieňať.

 

Majte doma zdravú klímu

Servis klimatizácie nie je len o výkone a nákladoch. Bežný človek, ktorý si kúpi domov kvalitnú klimatizáciu renomovaného výrobcu ako Daikin alebo Samsung, má za cieľ vyhnúť sa čoraz častejším kolapsom z prehriatia organizmu a vytvoriť si doma príjemné a zdravé prostredie. Neservisovaná a nevyčistená klimatizácia je však potenciálnou liahňou pre baktérie a plesne. Vždy je príjemnejšie volať technika ako doktora.

Aj preto vám odporúčame zveriť servis vašej klimatizácie odborníkom – certifikovanej servisnej firme ako je aj Comklima. Naša práca na vašej klimatizácii nekončí montážou. O našich zákazníkov sa staráme dlhodobo. Vždy keď potrebujete servis, prídeme a urobíme detailné čistenie výmenníkov, čistenie lopatky ventilátora, vaničky kondenzátu, kontrolu elektrického zapojenia a chladiva v systéme.

 

Objednajte si servis klimatizácie včas

 

 

 

 

Kontakt

TV KE TT SA KM BA BU SM

COM-KLIMA, s.r.o.
Á.Jedlíka 4554
945 01 Komárno

Tel.: 035/77 31 043
Studená linka: 18 321
email: info@comklima.sk
Viac kontaktov

Partnerská
zóna