0 produktovVymazať porovnanie
Menu
Späť na blog

Klimatizácie a COVID-19 – vyjadrenie spoločnosti Daikin

27.07.2020

 

 

Klimatizácie a COVID-19 – vyjadrenie spoločnosti Daikin

Ako predajca vysokokvalitných klimatizácií a ventilačných systémov dostávame pravidelne otázky o rizikách súvisiacich s pandémiou koronavírusu. Podobne ako my, aj Daikin čelí novej a málo prebádanej situácii spojenej s Covid-19. Daikin sa prikláňa k názoru expertov a posudkov Svetovej zdravotníckej organizácie (WHO) a profesionálnych spolkov, ako sú Európska federácia asociácií pre vykurovanie, ventiláciu a klimatizáciu (REHVA) a Americkej spoločnosti pre vykurovanie, chladenie a klimatizáciu (ASHRAE) vo všetkých oblastiach podnikania.

 

 

Klimatizačné systémy určené pre komfortné chladenie považujeme za bezpečné

V súčasnosti je hlavným spôsobom šírenia vírusu kvapôčkový prenos. Všeobecne sa odporúča dodržiavať vzdialenosť medzi ľuďmi minimálne 1,5 metra a toto odporúčanie je tiež predpísané v niektorých krajinách. Daikin sa riadi informáciami Nemeckej federálnej agentúry pre kontrolu chorôb a prevenciu, Inštitútom Roberta Kocha, že prenos koronavírusu cez ventilačné a klimatizačné systémy v komfortných zónach je nepravdepodobný.

Jednotky s dodatočnými filtračnými stupňami, ako sú napríklad ľahké modulové jednotky riadenia vzduchu Daikin, ktoré majú dvojitý stupeň filtrácie alebo s funkciami čistenia vzduchu ako má technológia Daikin Flash Streamer (napríklad modely Daikin Ururu Sarara, Daikin Stylish alebo Daikin Perfera) a čističky vzduchu s HEPA filtrovou technológiou, vedia znížiť časticové znečistenie v miestnosti a tak zlepšiť výslednú kvalitu vzduchu.

 filter klimatizácia daikin stylish v comklima 

Profesionálne plánovanie a dizajn systémov HVAC, ako aj sledovanie údržby a intervalov čistenia doporučované výrobcami sú základným predpokladom pre bezpečnú a zdravú prevádzku klimatizačných systémov.

Daikin stylish v comklima

Prísun čerstvého vzduchu je dôležitý

Aktuálne informácie tiež ukazujú, že čerstvý vzduch pomáha pri zneškodňovaní vírusov v interiéri. Vetranie redukuje potencionálne vírusy na meter kubický v miestnosti, čo znamená, že relevantné množstvo znečisteného vzduchu nie je dosiahnuté. A to platí pre oba spôsoby prenosu – pomocou aerosólov a kvapôčiek.

Ak je v miestnosti zabezpečený dostatočný prívod čerstvého vzduchu cez otvorené okno, zapnutý klimatizačný systém bude do miestnosti vháňať vzduch vďaka teplotným rozdielovom vzduchu v interiéri a exteriéri. A tiež, ak je čerstvý vzduch zabezpečený pomocou ventilácie, zoslabovanie škodlivého vzduchu prebieha zároveň s odstraňovaním zatuchnutého vzduchu v interiéri.

Profesionálne spôsoby ventilácie pre kancelárie a obchody

S rastúcim uvoľňovaním hygienických opatrení sa život a práca vracajú do normálnych koľají. Znamená to, že sa postupne vraciame do kancelárií, pracovných priestorov alebo obchodov – teda do priestorov s nainštalovanou klimatizáciou.

Daikin ponúka tipy, ako vetrať priestory a sklady, aby sa dovnútra dostal čerstvý a zdravší vzduch:

  • Sledovať údržbu a čistiace intervaly odporúčané výrobcami
  • Zabezpečiť čistenie a výmenu alebo modernizáciu filtrov a potrubia
  • Umožniť dodatočný prívod vzduchu vetraním (otvorením okien a vchodových dverí) kedykoľvek je to potrebné

Najdôležitejším krokom ku zlepšeniu kvality vzduchu v interiéri (IAQ = Indoor Air Quality) je zabezpečiť cirkuláciu a prísun čerstvého vzduchu a profesionálnu ventiláciu v interiéri – bez ohľadu na to, či je klimatizácia nainštalovaná alebo nie.

Všetky rozhodnutia, ktoré Daikin robí vo vzťahu ku koronavírusu (Covid-19) sú založené na zodpovednosti voči našim zamestnancom, zákazníkom a všetkým ľudom naokolo. Bezpečnosť a zdravie sú našou najvyššou prioritou.

 

 

 

Kontakt

TV KE TT SA KM BA BU SM

COM-KLIMA, s.r.o.
Á.Jedlíka 4554
945 01 Komárno

Tel.: 035/77 31 043
Studená linka: 18 321
email: info@comklima.sk
Viac kontaktov

Partnerská
zóna