0 produktovVymazať porovnanie
Menu
Späť na blog

Viete ako správne používať klimatizáciu?

26.05.2020

 

 

Viete ako správne používať klimatizáciu?

V tomto období čoraz viac ľudí spúšťa svoje klimatizácie. Keď vonku stúpnu teploty na 25-27 stupňov, záujem o inštaláciu klimatizácie niekoľkonásobne stúpne.

 

 

Dnešné moderné klimatizácie dokážu oveľa viac. Klimatizáciou sa dá nielen chladiť, ale aj kúriť. Ocenia to obyvatelia bytov i domov, ktorí si v prechodných obdobiach, môžu klimatizáciou aj kúriť počas chladnejších dní.

Niektorí dospelí, ale aj deti horšie znášajú zmeny teplôt. Striedavý pobyt v teplom a chladnejšom prostredí môže spôsobiť napr. ochorenie horných dýchacích ciest.

Pri správnom používaní klimatizácie sa môžu zdravotné problémy zmierniť alebo im možno úplne predísť.

Základom úspechu je, že medzi vnútorným a vonkajším prostredím nemôže byť príliš vysoký teplotný rozdiel.

Mnoho ľudí nastavuje klimatizáciu na nízke teploty okolo dvadsať aj menej stupňov.

V horúcich letných dňoch, keď je vonku viac ako 30 – 35 stupňov, je teplota okolo dvadsiatky v interiéry príliš nízka a predstavuje pre organizmus veľkú záťaž.

Prinášame vám rady ako správne používať klimatizáciu aby vám priniesla viac úžitku ako negatív.

Ak ste citlivejší na prúd chladného vzduchu z klimatizácie, stačí si miestnosť vychladiť vopred a klimatizačnú jednotku vypnúť, či nastaviť na najnižší možný výkon keď sa v nej budete nachádzať. Kvalitná klimatizácia má možnosť časovania alebo ovládanie cez Wi-Fi, takže si vychladenie miestnosti načasujte tak, aby ste ju mali vychladenú na potrebnú teplotu ešte pred svojim príchodom.

 

Zabránite tým prehrievaniu stien/múrov, z ktorých sála teplo a miestnosť vychladíte ťažšie. Nastavte si chladenie klimatizáciou v čase keď ste napríklad v práci, v škole, na nákupoch a po príchode domov už máte príjemne schladený priestor a prípadne už len regulujete teplotu v miestnosti podľa vašich požiadaviek.

Už pri návrhu inštalácie klimatizácie treba dbať na to, aby vyfukovaný vzduch nesmeroval na miesta, kde sa ľudia budú najčastejšie zdržiavať. Kritické miesta sú sedacie súpravy, pracovné kúty atď. Preto dajte na rady odborníkov, ktorý vám klimatizáciu navrhnú a nainštalujú. Správne používanie klimatizácie šetrí zdravie svojich užívateľov.

Aby vám klimatizácia slúžila k spokojnosti niekoľko rokov, je potrebné a odporúčané zabezpečiť si každoročný predsezónny servis. Naša spoločnosť ponúka kompletné služby od projektovania, návrhu, montáže až po servis zariadení.

Niekoľko rád a tipov

Chyby, ktoré robíme pri používaní klimatizácie

Mnohí sa sťažujú, že im klimatizácia nerobí dobre. Zväčša je to spôsobené tým, že si nastavia príliš nízku teplotu a prúd chladného vzduchu nasmerujú smerujú priamo na seba.

Alebo sa snažía veľmi rýchlo schladiť rozhorúčený priestor.

Odporúčame nastaviť teplotu na 22 – 24 °C. Rozdiel medzi teplotou vonku a v interiéry by nemal byť príliš veľký, maximálne 6 až 8 °C.

Chytré funkcie klimatizácií

Niektoré klimatizácie od značky Daikin ponúkajú napríklad funkciu. Dvojzónový snímač pohybu tzv. Inteligentné oko: prúdenie vzduchu je nasmerované mimo zóny miestnosti, kde sa práve nachádza človek. Ak sa v miestnosti nenachádzajú žiadne osoby, jednotka sa automaticky prepne do energeticky úsporného režimu.

Možnosť Online Wi-Fi ovládania - absolútna kontrola kedykoľvek, kdekoľvek. Jednotky s možnosťou Online ovládania je možné ovládať z ktoréhokoľvek miesta a v ľubovoľnom čase a to jednoducho z vášho smartfónu alebo z tabletu.

Klimatizácie s technológiou Wind-Free™ od spoločnosti Samsung využívajú 23 000 mikro-otvorov na jemné, rovnomerné rozptýlenie vzduchu po celej miestnosti, pričom zachovávajú príjemnú úroveň chladenia bez akéhokoľvek prievanu.

Funkcia Wind-Free využíva režim 2-krokového chladenia, ktorý sa automaticky prepína. V režime rýchleho chladenia sa rýchlo dosiahne požadovaná teplota a následne sa udržiava v režime chladenia Wind-Free.

Intuitívne múdre ovládanie Smart Control

S klimatizáciami Samsung Wind-Free môžete ovládať teplotu kedykoľvek a odkiaľkoľvek. S aplikáciou SmartThings si môžete do detailu nastaviť parametre svojho klimatizačného systému pomocou svojho smart mobilného telefónu.

 

 

Kontakt

TV KE TT SA KM BA BU SM

COM-KLIMA, s.r.o.
Á.Jedlíka 4554
945 01 Komárno

Tel.: 035/77 31 043
Studená linka: 18 321
email: info@comklima.sk
Viac kontaktov

Partnerská
zóna